вторник, 30 август 2011 г.

БАЛКАН ЗАПОЧВА С ЧЕРНОМОРЕЦ В НБЛ





В първия си мач от новия сезон на Националната баскетболна лига Балкан ще бъде домакин на Черноморец Бургас. Това определи тегленият днес жребий за новия шампионат. От Балкан присъства президентът на клуба Иван Гавалюгов.

Мачът е на 15.10.2011 от 18:00ч.


Мортън остава в Балкан


Един от най-добрите баскетболисти на Балкан (Ботевград) през сезон 2010/11 – Дуейн Мортън ще остане в редиците на "зелените", след като стана ясно, че се е съгласил да подпише договор за още една година. 
По този начин 40-годишният ветеран остана единственият по-опитен баскетболист в селекцията на Николай Пеев за следващия шампионат, след като Крум Дойчинов подписа с отбор от Кипър, а договорите на Георги Давидов и Йордан Бозов няма да бъдат подновени заради високите финансови изисквания на играчите.

БАЛКАН ЩЕ ИГРАЕ КОНТРОЛА С ШАМПИОНА НА КИПЪР



Първата контрола на баскетболния отбор на Балкан ще бъде срещу силен съперник - шампиона на Кипър ЕТА Енгоми. Тя ще бъде в Ботевград на 14 септември от 18.00 ч. в зала Балкан.

Новият шампион на Кипър ЕТА Енгоми идва на подготовка в Правец, която е насочена както към новия шампионат на острова, така към участието на тима в турнира Юрокъп, където негов съперник е Спартак Спартак Санкт Петербург. В състава му са четирима американци, един от който с малтийски паспорт, литовец и швед.